|
Değerli Bilim İnsanları;
İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak bu
yıl birincisini organize ettiğimiz Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumunun
ana temasını Akdeniz Gastronomi Kültürü olarak belirlemiş bulunmaktayız.
Bilindiği gibi, Akdeniz, tarihin ilk dönemlerinden bu yana, çok çeşitli
medeniyetlere yerleşke olmuştur. Bu bağlamda bölgede binlerce yıldır var olmuş,
Sümerler, Akadlar Asurlular Antik Mısır, Antik Yunan, Antik Roma, Bizans,
Osmanlı İmparatorluğu gibi geçmiş medeniyetlerin;
1)temel gıda ürünlerini,
2)mutfak geleneklerini ve yemeklerini,
3)beslenmede Akdeniz Diyetinin yeri ve önemini,
4)bölge mutfağının geleneksel yemeklerinin yanı sıra günümüz popüler
yemeklerini,
sempozyum konuları
içerisine aldık. Bölge gastronomi kültürünün oluşumunda farklı medeniyetlerin
etkilerinin de kapsamlı şekilde ele alınacağı bu sempozyumda sizlerle birlikte
olmaktan onur duyarız.
Bu sempozyumu özel kılacak olan, siz
değerli bilim insanlarının konuya ilişkin farklı disiplinlerdeki çalışmalarının
tarihsel süreçlerin de ışığında bir araya gelerek oluşturacağı mozaik dokudur.
Farklı alanlardaki bilimsel çalışmaları bir araya getirip harmanlayarak ortaya çıkarmak
amacında olduğumuz Akdeniz Gastronomi Kültürü mozaiğinin bir taşını da sizlerin
çalışmalarının oluşturmasını arzu etmekteyiz. Sizlerin değerli katılımları ile
ortaya çıkacak olan çalışmanın zenginleştirilmesine katkıda bulunmak isterseniz
18-19 Şubat 2021 de düzenleyeceğimiz sempozyumda çalışmalarınızla bizlere destek olmaya davet ediyoruz.
Saygılarımızla.