Program Akışı


1. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU PROGRAM AKIŞI

“Akdeniz Gastronomi Kültürü”

18,19 ŞUBAT 2021 – Çevrimiçi/Online Sempozyum

Sempozyum programını PDF dosyası olarak indirmek için TIKLAYINIZ.



18 ŞUBAT 2021, PERŞEMBE

10:30 – 11:00 / AÇILIŞ KONUŞMALARI

11:15 – 12:00 / Dr. Öğr. Üyesi Osman ÇAVUŞ || Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

  ‘Akdeniz Gastronomi Tarihi’

12:00 – 13:15 / / ARA (Öğle Yemeği)


13:15 – 14:00 / Dr. Öğr. Üyesi Esat ÖZATA || Beykent Üniversitesi

 ‘Akdeniz Mutfak Kültüründe Sofra’

14:00 – 14:45 / Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal SEZGİN || Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

‘Akdeniz Mutfağı Yemekleri’

14:45 – 15:15 / / ARA 

15:15 – 16:00 / 1. OTURUM

Oturum Başkanları: Prof. Dr. Nilüfer ŞAHİN PERÇİN || Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 

Dr. Öğr. Üyesi Osman GÜLDEMİR || Anadolu Üniversitesi

15:15-15:30 “Anadolu Selçuklu Yemeklerinin Akdeniz Diyeti Kapsamında İncelenmesi: Ispanaklı Bulgurlu Borani, Sirkencubin, Badem Helvası Üzerine Bir Analiz”

• İlke KALAYCI || Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Emirhan YENİŞEHİRLİOĞLU || Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

15:30-15:45 “Yemek, Bellek Kimlik: İmrozlu Rumların Ritüel Yemeği Kourkouta”

• Arş. Gör. Hasan MÜNÜSOĞLU || Ankara Üniversitesi

15:45-16:00 “Osmanlı Dönemi Mutfak Kültürünün Günümüz Türk Akdeniz Mutfak Kültürüne Yansımaları’’

• Dr. Öğr. Üyesi Songül ÖZER || Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

• Ayça Sena ÖNALAN || Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi


16:00 – 16:45 / 2. OTURUM

Oturum Başkanları: Doç. Dr. Özgür GÖLGE || Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Hilal HIZLI GÜLDEMİR || Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi

16:00-16:15 “Non-Alkolik Yağlı Karaciğer Hastalığı ve Akdeniz Diyeti”

• Arş. Gör. Berrin BALDAŞ || İstanbul Esenyurt Üniversitesi

16:15-16:30 “Akdeniz Diyeti ve Zeytinyağının Kardiyovasküler Hastalıklar Üzerindeki Etkisi”

• Selin GÜLTEKİN || Sebahattin Zaim Üniversitesi Üniversitesi

16:30-16:45 “Akdeniz Diyeti'nin Sürdürülebilir Beslenme Yönüyle İncelenmesi’’

• Aslıhan ATAR || İstanbul Medipol Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Hilal Hızlı GÜLDEMİR || Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi

19 ŞUBAT 2021, CUMA

10:30 – 11:15 / 3. OTURUM 

Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK || Kastamonu Üniversitesi 

10:30-10:45 “Yenilebilir Otların Yerel Halk Tarafından Mutfaklarda Kullanımına İlişkin Bir Çalışma: Manavgat Örneği”

• Öğr. Gör. Mustafa Oğuzhan ERCAN || İstanbul Rumeli Üniversitesi

• Öğr. Gör. Dilek GÜLCAN || Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

10:45-11:00 “Akdeniz Mutfağında Meşe Palamudu Tüketiminin Tarihsel Gelişimi”

• Şeyma Nur GÜNEŞ || Dokuz Eylül Üniversitesi

• Dr. Öğr. ÜyesiTolga AKCAN || Dokuz Eylül Üniversitesi

11:00-11:15 “Coğrafi İşaretin Web Siteleri Aracılığıyla Bölgesel Tanıtımda Kullanımı: Akdeniz Bölgesi Örneği’’

• Öğr. Gör. Berkay SEÇUK || Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 

• Onur TUGAY || Necmettin Erbakan Üniversitesi


11:15 – 12:00 / 4. OTURUM

Oturum BaşkanlarıDr. Öğr. Üyesi Salih YILDIZ, Kastamonu Üniversitesi

11:15-11:30 “Anadolu’nun Geleneksel Sohbet Toplantılarında Yemek”

• Dr. Öğr. Üyesi Tolga GÜL || Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Oğuz NEBİOĞLU || Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

11:30-11:45 “Geleneksel Yemeklerin Mönülerdeki Yeri”

• Doç. Dr. Serkan BERTAN || Pamukkale Üniversitesi

11:45-12:00 “Bir Çay İçelim Mi?”: Sosyokültürel Açıdan Çay 

• Rukiye ERŞAHİN || Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 

12:00 – 13:15 / / ARA (Öğle Yemeği)

13:15 – 14:00 / 5. OTURUM

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Atilla AKBABA || İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

13:15-13:30 “Gıda ve Gastronomi Sektörünün 2020 Dersleri”

• Prof. Dr. Yaşar Birol SAYGI || Beykoz Üniversitesi

13:30-13:45 “Dijital Gastronomi ve Hijyen”

• Doç. Dr. Özgür GÖLGE || Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

• Arş. Gör. Gökhan Kürşad İNCİLİ || Fırat  Üniversitesi

• Özge ORAL || Pamukkale Üniversitesi

• Prof. Dr. Ahmet KOLUMAN || Pamukkale Üniversitesi

13:45-14:00 “Covid-19 Sonrası Dışarıda Yemek Yeme Alışkanlığı: İzmir Konak Bölgesindeki Sokak Arası İşletmeler Üzerine Bir Değerlendirme

• Seda GENÇ || Dokuz Eylül Üniversitesi


14:00 – 14:45 / 6. OTURUM

Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı TEKİNER || İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi

14:00-14:15 “Diyabetik Çilek Reçeli Üretiminde Keçiboynuzu Unu, Stevya ve Tarçın Kullanımının Ürünün Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi”

• Elis MUTLU || İstanbul Gedik Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Barış YALINKILIÇ || İstanbul Gedik Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin MUTLU || İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi

14:15-14:30 “Düşük Protein İçerikli Diyetle Beslenen Bireylerin Yemek Hazırlama Süreçlerinde Yaşadıkları Sorunlar: Gastronomi Bağlamında Nitel Bir Araştırma”

• Mustafa Emrah FANDAKLI || İstanbul Gedik Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Barış YALINKILIÇ || İstanbul Gedik Üniversitesi

14:30-14:45 “Farklı Marinasyon Uygulamalarının Sous-Vide Tekniği ile Pişirilen Bifteklerin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi”

• Selim UZUN || İstanbul Gedik Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Barış YALINKILIÇ || İstanbul Gedik Üniversitesi

14:45 – 15:15 / / ARA

15:15 – 16:00 / 7. OTURUM

Oturum Başkanı: Doç. Dr. Seda GENÇ || Yaşar Üniversitesi 

15:15-15:30 “Sağlıklı Yemek Tarifleri Paylaşımlarına İlişkin Instagram Kullanıcı Yorumları Üzerine Bir Araştırma”

• Arş. Gör. Aylin Berna ZAMANDAR BAŞOĞLU || İstanbul Rumeli Üniversitesi

• Arş. Gör. Gözde GÜRSOY COŞKUN || İstanbul Rumeli Üniversitesi

• Arş. Gör. Elis MUTLU || İstanbul Rumeli Üniversitesi

15:30-15:45 “Vakum Altında Pişirme (Sous-Vide) Yöntemiyle Hazırlanan Hamsi Marinatlarının Bazı Duyusal ve Fiziksel Özellikleri”

• Dr. Öğr. Üyesi Bahar GÜMÜŞ || Akdeniz Üniversitesi

• Prof. Dr. Nalan GÖKOĞLU || Akdeniz Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Adem ARMAN || Akdeniz Üniversitesi

15:45-16:00 “İstanbul İlindeki Pastanelerde Tüketime Sunulan Glutensiz Ürünlerin Gluten İçeriklerinin Yasal Limitlere Uygunluğunun Araştırılması”

• Yeliz Miral, || İstanbul Gedik Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Ayşen ÇOBAN DİNÇSOY || İstanbul Gedik Üniversitesi


16:00 TEŞEKKÜR VE KAPANIŞ



Designneuro